

W Chinach jedzą księżyc
Jak przetrwać w świecie, w którym wszystko jest made in China? Dzięki poczuciu humoru, miłości i chińskiemu piwu!
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Jak przetrwać w świecie, w którym wszystko jest made in China? Dzięki poczuciu humoru, miłości i chińskiemu piwu!
Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia na nasze pytania odpowiada Renata Walczak, znana na gotujmy jako reanja, autorka bloga Mój dzień.
Dobra kompozycja obrazu to klucz do sukcesu w fotografii kulinarnej. Dowiedz się, jak robić zdjęcia kulinarne, od których nie sposób oderwać wzroku!
Z wielką przyjemnością z dnia na dzień stałam się wegetarianką – Marta Dymek uśmiecha się i poleca swoje wypróbowane przepisy.
Już jutro - 20 marca 2014 roku, poznamy zwycięzców III Edycji Ogólnopolskiego Konkursu Kulinarnego „Dzień z Podravką”.
Już dzisiaj za stołem jurorskim Top Chef zasiądzie śmietanka polskich zawodników MMA z Mariuszem Pudzianowskim na czele.
Jeśli marzysz, by w swej kuchni codziennie przygotowywać kawę jak z prawdziwej kawiarni, gorącą czekoladę rodem z pijalni czy aromatyczną herbatę jak z pogawędki u angielskiej królowej, ten ekspres jest właśnie dla Ciebie!
Przeczytaj dlaczego rosyjskie nie są ani ziemniaki, ani barszcz i poznaj doskonałe przepisy na klejnoty rosyjskiej kuchni - bliny, pielmieni i soliankę.
Poznaj przepis na udko z kaczki confit z karmelizowanymi gruszkami, buraczkami w miodzie i sosem rodzynkowym i wypróbuj to danie w domu!
Robert Sowa zdradza przepis na zapiekankę z kapusty, mięsem mielonym i żurawiną. Proste i pożywne danie na chłoniejsze dni.