redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Szczypta smaku z przypraw i ziół
Zapraszamy do zapoznania się z e-magazynem Siemens Akademia Smaku, w którym znajdziecie ciekawostki, przepisy i porady dotyczące przypraw i ziół.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Zapraszamy do zapoznania się z e-magazynem Siemens Akademia Smaku, w którym znajdziecie ciekawostki, przepisy i porady dotyczące przypraw i ziół.
kołczu
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 77, Artykułów: 1147Prezentujemy wyniki konkursu towarzyszącemu rubryce "Wgryzamy się w książki kucharskie"!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449To jednak najlepszy polski szef kuchni zostanie polskim Gordonem Ramsayem i poprowadzi polską wersję Hell's Kitchen.
Polpal
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 153, Artykułów: 40Smażona ryba stała się popularnym daniem w Londynie i południowo-wschodniej Anglii w połowie XIX wieku podczas gdy w północnej Anglii królowały frytki. Nie wiadomo dokładnie kiedy połączono frytki z rybami w danie, które znamy teraz.
kołczu
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 77, Artykułów: 1147Oto jak zrobić pączki kujawskie - krok po kroku. Pamiętajmy, że jeśli ktoś w Tłusty Czwartek w ogóle nie zje pączka, nie będzie się mu wiodło!
dam809
| Kucharz | Przepisów: 1, Artykułów: 1Często zastanawiamy się co by tu zrobić, aby nam się łatwiej obierało jajka ugotowane na twardo. Jest jeden sprawdzony sposób, który powinien znać chyba każdy.
zozolek
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 35, Artykułów: 244Dziś w cyklu Słodkie piątki pokażę Wam jak szybko zrobić marcepanowe kulki, które idealnie sprawdzą się jako kulinarny prezent dla zakochanych. Marcepanowe kuleczki możecie także zrobić wspólnie.
Megg
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 412, Artykułów: 6Niestety woda z kranu nie jest idelalna i często po jej używaniu tworzy się kamień np. w czajniku. Oto mój sposób jak domowym sposobem usunąć kamień z czajnika.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Z najnowszą "Przyjaciółką" możesz kupić książkę kucharską "Kuchnia Przyjaciółki", w której znajdziesz 240 pięknie ilustrowanych przepisów na dania obiadowe, przekąski, słodkości i świąteczne specjały.
kołczu
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 77, Artykułów: 1147Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia na nasze pytania odpowiada Patrycja Wnorowska, autorka bloga Smakołyki Alergika.