

Konkurs - Czekolada z charakterem!
W konkursie Czekolada z charakterem czekamy na Wasze czekoladowe przepisy z ciekawymi, nietypowymi dodatkami. Do wygrania zestawy akcesoriów do pieczenia!
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
W konkursie Czekolada z charakterem czekamy na Wasze czekoladowe przepisy z ciekawymi, nietypowymi dodatkami. Do wygrania zestawy akcesoriów do pieczenia!
W cyklu Słodkie piątki przygotowałam dla Was kokosanki. Zobacz jak zrobić słodkie i delikatne ciasteczka w polewie czekoladowej obtoczone wiórkami kokosowymi.
Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia na nasze pytania odpowiada Alina Waliczek, znana na gotujmy alaaa, autorka bloga Ala piecze i gotuje.
Aparaty kompaktowe w fotografii kulinarnej sprawdzają się czasem lepiej niż lustrzanki - pisze ekspert. Przeczytaj dlaczego!
Zapominasz usunąć mleko, które wykipiało, a po zaschnięciu przypalony kożuch wydaję się nie do wyczyszczenia? Oto rozwiązanie!
Unikalny design, charakterystyczny kolor, nowoczesny i kompaktowy kształt obudowy, ergonomiczny i niezawodny – tak najprościej opisać miksery z oferty marki Kenwood.
Oficjalny regulamin Konkursu - Moja potrawa w Wielkanocnym Wydaniu Specjalnym.
Weź udział w konkursie wygraj kartę IKEA oraz publikację przepisu w Wielkanocnym Wydaniu Specjalnym serwisu Gotujmy.pl
Mistrz kuchni Kurt Scheller zdradza Kasi Cichopek-Hakiel przepis na torcik z białej czekolady - doskonały i ciekawy w smaku deser!
Jak poradzić sobie z twardą skorupką strusiego jaja, aby nie uszkodzić zbytnio skorupki i wydostać jego zawartość?