

Bloger Tygodnia - Smakołyki Alergika
Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia na nasze pytania odpowiada Patrycja Wnorowska, autorka bloga Smakołyki Alergika.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia na nasze pytania odpowiada Patrycja Wnorowska, autorka bloga Smakołyki Alergika.
Co będzie nam potrzebne, aby stworzyć domowe studio fotografii kulinarnej i robić lepsze zdjęcia naszych potraw? Poznaj rady eksperta - Anna Dobrowolańskiej z bloga Smaczne Ujęcie!
Co jeść i czym popijać, a czego unikać w dzień zakochanych? W naszym filmie mówią o tym Magda Gessler i Michel Moran.
15 lutego Michel Moran, zabierze fanów gotowania w smakowitą podróż po Hiszpanii. Kulinarne show uatrakcyjnią degustacje, konkursy z nagrodami, a także występy taneczne.
Czym właściwie jest francuskie bistro? Bistromania rozkwita i nad Wisłą – my odwiedziliśmy Le Bistro Rozbrat, mamy też dla Was przepisy na francuskie klasyki.
Ten korzeń życia, od wieków wykorzystywany jest w medycynie chińskiej. Mieszkańcy Państwa Środka darzą go szacunkiem, uważając za niezwykle skuteczny afrodyzjak.
Zobacz film jak przygotować smaczną i aromatyczną zupę krem z czerwonej soczewicy z dodatkiem mleczka kokosowego i imbiru.
Macie ochotę odwiedzić restaurację z filmu Ratatuj spróbowaći potraw autorstwa Remy'ego? Już niedługo będzie to możliwe!
Znalazłam sposób na puszyste placki ziemniaczane, bez zbędnych ulepszaczy. Od tego momentu placki ziemniaczane są idealne.
Znalazłam sposób na uniknięcie łez przy krojeniu cebuli. Jest prosty i bardzo szybki, więc za każdym razem z niego korzystam.