

Kuchenny czarodziej dzieli się sztuczkami
Heston Blumenthal, jeden z najsłynniejszych szefów kuchni, dzieli się swoimi radami na temat przyrządzania mięsa, przyprawiania i temperatury.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Heston Blumenthal, jeden z najsłynniejszych szefów kuchni, dzieli się swoimi radami na temat przyrządzania mięsa, przyprawiania i temperatury.
Robert Sowa poleca przepis na pieczoną gicz cielęcą z zielonym groszkiem. Zobacz przepis szefa kuchni!
Brukselka dodaje trochę koloru, którego tak brakuje na zimowym stole, kiedy już niewiele zielonych warzyw jest dla nas dostępnych. Poznaj ciekawe przepisy na brukselkę.
Poznaj zalety makaronów roślinnych konjac. Zobacz czy makaron konjac ma taki sam smak jak tradycyjny makaron pszenny?
Specjalnie dla Was stworzyliśmy kalendarz, który możecie pobrać ze strony, a także wydrukować i powiesić u siebie w domu! Każdą stronę kalendarza na 2014 rok zdobi zdjęcie potrawy.
Wystarczy chwila, a mamy domową przyprawę do dań.
Ciasto drożdżowe wielu z nas kojarzy się z beztroskim dzieciństwem. Idealnie sprawdzi się jako wypiek w towarzystwie kubka ciepłego kakao.
Niedawno zakończyła się III edycja projektu, teraz wszyscy czekają na Wielki Finał! W międzyczasie zapraszamy Was do obejrzenia relacji z warsztatów.
Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia na nasze pytania odpowiada Klaudia Koperska, autorka bloga Koperek w kuchni.
W cyklu Słodkie piątki mam dla Was przepisy na pączki serowe. Zobacz film jak krok po kroku zrobić domowe pączki serowe.