

Stawiamy na świeże zioła!
Nadchodzi ziołowa rewolucja - walczymy o powrót świeżych ziół do każdej kuchni oraz częstszego ich wykorzystywania w codziennej diecie. Zobaczcie przepisy ze świeżymi ziołami!
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Nadchodzi ziołowa rewolucja - walczymy o powrót świeżych ziół do każdej kuchni oraz częstszego ich wykorzystywania w codziennej diecie. Zobaczcie przepisy ze świeżymi ziołami!
Tutaj zapoznacie się z regulaminem konkursu - Letnia inspiracja
Pokaż nam, jaka jest twoja letnia kulinarna specjalność, prześlij zdjęcie swojego arcydzieła i zdobądź nagrodę. Do wygrania 3 hamaki TLC na lato.
Z radością informujemy, że serwis Gotujmy.pl objął patronat nad książką Słodki jka miód, kawaśny jak cytryny.
Dzisiaj w cyklu "Na ostrzu noża" przepytujemy Marcina Suchenka, szefa kuchni restauracji Venti-tre. Dzieli się on też z nami swoim przepisem na suflet czekoladowy.
Dzisiaj w Blogerze Tygodnia na nasze pytania odpowiada Anna Łukasiewicz, autorka słodkiego bloga Piąta po południu.
Pachnące róże są świetnym sposobem na aromatyzowanie nalewek, dżemów i różnych potraw.
Co prawda sezon na czereśnie trwa, a gdzie nie gdzie już się kończy, ale to cenna rada na przyszły rok będzie jak znalazł.
Zobacz film jak zrobić domową bezę?
Ceniony szef kuchni Robert Sowa dzieli się z nami swoim przepisem na Owoce morza z makaronem ryżowym.