kołczu
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 77, Artykułów: 1147Wgryzamy się w... Czekoladę Carly Bardi
Zobaczcie recenzję książki Czekolada autorstwa Carly Bardi, sprawdźcie też przepis przetestowany przez MonikęT83.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
kołczu
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 77, Artykułów: 1147Zobaczcie recenzję książki Czekolada autorstwa Carly Bardi, sprawdźcie też przepis przetestowany przez MonikęT83.
kołczu
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 77, Artykułów: 1147Recenzujemy najlepsze książki wraz z Books for Cooks i testujemy przepisy - w pierwszej odsłonie cyklu na warsztat bierzemy książki o czekoladzie i słodyczach. Mamy też konkurs!
kołczu
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 77, Artykułów: 1147Obejrzyj video recenzję książki White Plate: Słodkie Elizy Mórawskiej i sprawdź jak udał się test jednego z przepisów!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Zobacz jak wybrać dobry owoc mango i do czego go dodać.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 344926 maja 2013 na sopockim Molo odbędzie się pierwsza edycja cyklicznego kulinarnego wydarzenia z udziałem wielu doskonałych kucharzy.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Instytut Chemii Nadużywanej uświadomił 6 000 konsumentów na temat dodatków do żywności.
kołczu
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 77, Artykułów: 1147Czy Bradley Cooper przetrwa ostrą szkołę Gordona i nauczy się gotować na poziomie mistrzowskim (i nie ucieknie)? Miejmy nadzieję, że nie skończy się jak w "Kac Vegas"!
zewa
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 2423, Artykułów: 131Sezon szparagowy jest krótki. A szparagi najlepiej gotować na stojąco w wysokim garnku z koszyczkiem.
Agula&Stabi
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 102, Artykułów: 8Kawałek zwykłego ziemniaka jest idealnym sposobem na obniżenie temperatury smażonego tłuszczu.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Zapraszamy na majowe warsztaty w Warszawskiej Akademii Kulinarnej, które poprowadzi Andrzej Polan z warszawskiej restauracji Soul Kitchen.