

Wgryzamy się w... Gü Chocolate Cookbook
Idealna książka dla czokoholików? Zobaczcie video recenzję Gü Chocolate Cookbook oraz test przepisu na suflet autorstwa Netki!
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Idealna książka dla czokoholików? Zobaczcie video recenzję Gü Chocolate Cookbook oraz test przepisu na suflet autorstwa Netki!
Zobaczcie recenzję książki Czekolada autorstwa Carly Bardi, sprawdźcie też przepis przetestowany przez MonikęT83.
Recenzujemy najlepsze książki wraz z Books for Cooks i testujemy przepisy - w pierwszej odsłonie cyklu na warsztat bierzemy książki o czekoladzie i słodyczach. Mamy też konkurs!
Zobacz jak wybrać dobry owoc mango i do czego go dodać.
Obejrzyj video recenzję książki White Plate: Słodkie Elizy Mórawskiej i sprawdź jak udał się test jednego z przepisów!
26 maja 2013 na sopockim Molo odbędzie się pierwsza edycja cyklicznego kulinarnego wydarzenia z udziałem wielu doskonałych kucharzy.
Instytut Chemii Nadużywanej uświadomił 6 000 konsumentów na temat dodatków do żywności.
Czy Bradley Cooper przetrwa ostrą szkołę Gordona i nauczy się gotować na poziomie mistrzowskim (i nie ucieknie)? Miejmy nadzieję, że nie skończy się jak w "Kac Vegas"!
Sezon szparagowy jest krótki. A szparagi najlepiej gotować na stojąco w wysokim garnku z koszyczkiem.
Kawałek zwykłego ziemniaka jest idealnym sposobem na obniżenie temperatury smażonego tłuszczu.