

Warsztaty z Andrzejem Polanem w WAK
Zapraszamy na majowe warsztaty w Warszawskiej Akademii Kulinarnej, które poprowadzi Andrzej Polan z warszawskiej restauracji Soul Kitchen.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Zapraszamy na majowe warsztaty w Warszawskiej Akademii Kulinarnej, które poprowadzi Andrzej Polan z warszawskiej restauracji Soul Kitchen.
Ciasto ptysiowe Buddy'ego Valastro największym wyzwaniem na Światowy Dzień Pieczenia! Zobacz listę przepisów według poziomu trudności - od 1 do 100!
Nazywany inaczej jako: „mlecz lekarski”, „dmuchawiec”, „świni mlecz” „męska stałość”, „wole oczy”, „lwi ząb”.
Domowe sposoby na odkręcanie mocno zakręconych słoików.
Dzisiaj w blogerze tygodnia na nasze pytania odpowiada Paulina Wnuk, autorka bloga kulinarnego nagrodzonego tytułem Blog Roku 2012.
Jak w łatwy sposób przygotować domowy susz z porów i cebuli?
Świeże, suszone, marynowane a może mrożone... Zioła w kuchni!
Niektóre produkty pozostawiają nam w lodówce niemiłą woń, która utrzymuje się dość długo, są jednak na to domowe sposoby.
W katalogu nagród konkursu Gotujmy z Nagrodami nowe nagrody - zobaczcie jakie!
Kiedy zbierać, jak uprawiać i stosować w kuchni miętę.