

Wykorzystanie białek
Mój sposób na wykorzystanie białek.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Mój sposób na wykorzystanie białek.
Zapomnij o pomidorach z Hiszpanii. Kupuj u znajomego rolnika!
Przy okazji gotowania galaretek postanowiłam zapisać kilka swoich rad. Po pierwsze oszczędzam czas, a po drugie - pieniądze.
Oto wyniki śniadaniowego konkursu. Jest smacznie, kolorowo i... naleśnikowo, ale nie tylko!
Zobacz film jak zrobić biszkopt przekładany musem truskawkowym w czekoladowej polewie.
Zobacz film, jak zrobić smaczną kaczkę z jabłkami z lekką nutką cynamonu.
Zapraszamy wszystkich miłośników gotowania i dawnych tradycji, do udziału w konkursie kulinarnym na „Korowaja Mielnickiego”.
Zobacz film, na którym Gosia i Ewa - autorki bloga "Wspaniałe torty" robią pyszne kruche ciasto.
Zobacz listę ciekawych, czekoladowych rekordów wpisanych do Księgi rekordów Guinnessa.
Ruszył projekt informacyjno-edukacyjny Instytut Chemii Nadużywanej, poświęcony dodatkom do żywności: barwnikom, aromatom, wzmacniaczom smaku i konserwantom.