

Dzień Pikantnych Potraw
Obchodzony 16 stycznia Dzień Pikantnych Potraw to świetna okazja, żeby wgryźć się w coś ostrego, a co więcej – rozgrzewającego!
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Obchodzony 16 stycznia Dzień Pikantnych Potraw to świetna okazja, żeby wgryźć się w coś ostrego, a co więcej – rozgrzewającego!
Siódme zarazem ostatnie warsztaty drugiej edycji projektu „Dzień z Podravką” odbyły się 10 stycznia 2013 roku w Zespole Szkół i Placówek im. prof. Władysława Szefera w Krościenku.
Kulinarna celebrytka w mocnych słowach o polskiej kuchni, Polakach, jednym niewysokim Francuzie i o samej sobie.
W TLC Polska możemy zobaczyć najnowszy, trzeci sezon amerykańskiej wersji znanego show.
BBC zaprasza na 3 sezon Kuchennych koszmarów USA. Seria 3 emitowana od poniedziałku 14 stycznia. Ciąg dalszy - od poniedziałku do czwartku o 20:00.
Chętnie jemy chleb z serkami topionymi, bo mają smaczny, aksamitny smak ale warto pomyśleć o nich przy przy innych daniach.
Jak przechować potrawy korzenne?w bardzo łatwy sposób :)
Czarne jagody na wzrok i odchudzanie - dobry i naturalny sposób.
Cytrusy pochodzą z ciepłych klimatów, ale zimą traktujemy je jak owoce rodzime. Są bowiem powszechnie dostępne, dość tanie i znakomicie smakują!
Zobacz jak mogą wyglądać dania dla dziecka. Mamy dla was kilka propozycji, które zachwycą wasze pociechy.