

Boczek faszerowany i inne pomysły na boczek
Boczek faszerowany i pieczony to aromatyczne mięso, które bardzo szybko znika z talerzy. Zobacz przepisy na pieczony i faszerowany boczek - mięsem, ale też kiszoną kapustą.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Boczek faszerowany i pieczony to aromatyczne mięso, które bardzo szybko znika z talerzy. Zobacz przepisy na pieczony i faszerowany boczek - mięsem, ale też kiszoną kapustą.
Bardzo lubię jesienno-ziomowe sałatki, w szczególności sałatkę jarzynową. Dziś chcę pokazać jak ją zrobić.
Szczególnie jesienią i zimą, kiedy brakuje świeżych warzyw doceniamy produkty w puszkach, które pozwalają urozmaicić nasze potrawy, dodając im smaku i koloru.
Historia kanapki: 250 lat temu, 24 listopada 1762 roku po raz pierwszy pojawiła się pisemna wzmianka na temat kanapki...
Niektóre plemiona afrykańskie wierzą, iż człowiek spożywając mięso lwa, staje się silny jak lew, a jedząc sowę otrzymuje tę samą bystrość wzroku, jaką posiada ten ptak.
Poznaj właściwości: kalarepy, kalafiora, brukselki, brokuł; kapusty: białej, włoskiej, czerwonej oraz pekińskiej.
Kuchnia hiszpańska i molekularna - to bohaterowie wczorajszego odcinka, który wyłonił finalistów polskiej edycji Masterchef.
Kapusta kiszona to produkt, który może występować w potrawach osobno, na przykład w surówkach lub jako dodatek chociażby w pierogach z kapustą i grzybami.
Co wiemy o afrodyzjakach znajdujących się w jedzeniu? Czy wiemy jakie są to przyprawy czy nawet mięso?
Placki, racuchy, bliny - jak wykonać i z czym je podawać, aby były smaczne?