Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.

Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.

W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.

Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.

Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki -  w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!

Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego  - od kuchcika po szefa kuchni!

Małe puszki "na raz" Bonduelle
  • 1
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Wydarzenia

Małe puszki "na raz" Bonduelle

Szczególnie jesienią i zimą, kiedy brakuje świeżych warzyw doceniamy produkty w puszkach, które pozwalają urozmaicić nasze potrawy, dodając im smaku i koloru.

Krótka historia kanapki
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Krótka historia kanapki

Historia kanapki: 250 lat temu, 24 listopada 1762 roku po raz pierwszy pojawiła się pisemna wzmianka na temat kanapki...

Światło na obiad?
redakcja redakcja | Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3450
Smaczki

Światło na obiad?

Niektóre plemiona afrykańskie wierzą, iż człowiek spożywając mięso lwa, staje się silny jak lew, a jedząc sowę otrzymuje tę samą bystrość wzroku, jaką posiada ten ptak.

8 warzyw kapustnych
zozolek zozolek | Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 35, Artykułów: 244
Smaczki

8 warzyw kapustnych

Poznaj właściwości: kalarepy, kalafiora, brukselki, brokuł; kapusty: białej, włoskiej, czerwonej oraz pekińskiej.

Kapusta kiszona w 3 odsłonach
zozolek zozolek | Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 35, Artykułów: 244
Kulinarne ABC

Kapusta kiszona w 3 odsłonach

Kapusta kiszona to produkt, który może występować w potrawach osobno, na przykład w surówkach lub jako dodatek chociażby w pierogach z kapustą i grzybami.

Afrodyzjaki na talerzu
2milutka 2milutka | Platynowy Ekspert | Przepisów: 1493, Artykułów: 31
Porady

Afrodyzjaki na talerzu

Co wiemy o afrodyzjakach znajdujących się w jedzeniu? Czy wiemy jakie są to przyprawy czy nawet mięso?