

Różne metody przechowywania grzybów
Po powrocie z grzybobrania nie wiesz co zrobić ze sowimi zdobyczami? Oto kilka cennych rad.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Po powrocie z grzybobrania nie wiesz co zrobić ze sowimi zdobyczami? Oto kilka cennych rad.
Zobacz pierogi z różnych stron świata i poznaj pyszne i ciekawe farsze!
Sok z buraka to domowy sposób na pozbycie się bólu gardła.
Pierogi z kapustą i grzybami to ulubione danie Piotra Adamczyka. Zobacz przepis na pierogi z kapustą i grzybami.
Co wiemy o miodach? Jakie są ich rodzaje i zasady miodowej kuracji?
Pierogi to danie, które z pozoru wygląda na trudne i pracochłonne. Dzięki naszym wskazówkom szybko zrobisz pyszne pierogi.
"Gęsina na świętego Marcina" - czemu Polacy jedzą tak mało gęsiny i co zrobić, aby jedli jej więcej?
Prosty trik na apetyczne ciasto drożdżowe.
Prosty sposób na zapobieganie pękaniu gotowanych ziemniaków.
Czerwony burak to jedno z najbardziej popularnych warzyw w polskiej tradycji kulinarnej. Zobacz film jak powinien wyglądać burak.