

Zupa krem z dyni Piotra Adamczyka
Piotr Adamczyk poleca: Zupa krem z dyni. Zobacz przepis na krem z dyni.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Piotr Adamczyk poleca: Zupa krem z dyni. Zobacz przepis na krem z dyni.
Czyste jak łza bez chemii (prawie). Metody jak u Babci!
Miód wrzosowy to król miodów. Poznaj właściwości miodu wrzosowego.
Sos beszamelowy jest bardzo prosty. Pasuje do jarzyn, zapiekanek i lasagne. Zobacz przepis na sos beszamelowy.
Olej z pestek winogron to doskonały produkt branży kosmetycznej i spożywczej. Zobacz jaki właściwości ma olej z pestek winogron.
Biała, żółta czy czerwona - czym się różnią rodzaje pasty miso?
Kupiłaś przetwory w ciekawym designerskim słoiku ale nie wiesz jak pozbyć się etykietki? Przeczytaj poradę!
Słona, aromatyczna zupa miso to przysmak kuchni japońskiej, często jadany przed sushi. Świetnie się spisuje jako talerz czegoś rozgrzewającego z egzotyczną nutą.
Jessica Alba poleca: Krewetki w sosie imbirowym. Poznaj przepis na krewetki w sosie imbirowym.
V warsztaty drugiej edycji ogólnopolskiego projektu kulinarnego odbyły się 25 października w Zespole Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Cieszynie.