kasperki2
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 255, Artykułów: 47Czyszczenie z zastosowaniem soli
Czyste jak łza bez chemii (prawie). Metody jak u Babci!
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
kasperki2
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 255, Artykułów: 47Czyste jak łza bez chemii (prawie). Metody jak u Babci!
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Miód wrzosowy to król miodów. Poznaj właściwości miodu wrzosowego.
zozolek
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 35, Artykułów: 244Sos beszamelowy jest bardzo prosty. Pasuje do jarzyn, zapiekanek i lasagne. Zobacz przepis na sos beszamelowy.
redakcja
| Platynowy Ekspert | Przepisów: 202, Artykułów: 3449Olej z pestek winogron to doskonały produkt branży kosmetycznej i spożywczej. Zobacz jaki właściwości ma olej z pestek winogron.
kołczu
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 77, Artykułów: 1147Biała, żółta czy czerwona - czym się różnią rodzaje pasty miso?
KarolinaS
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 121, Artykułów: 9Kupiłaś przetwory w ciekawym designerskim słoiku ale nie wiesz jak pozbyć się etykietki? Przeczytaj poradę!
kołczu
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 77, Artykułów: 1147Słona, aromatyczna zupa miso to przysmak kuchni japońskiej, często jadany przed sushi. Świetnie się spisuje jako talerz czegoś rozgrzewającego z egzotyczną nutą.
zozolek
| Arcymistrz Kuchni | Przepisów: 35, Artykułów: 244Jessica Alba poleca: Krewetki w sosie imbirowym. Poznaj przepis na krewetki w sosie imbirowym.
kołczu
| Srebrny Ekspert | Przepisów: 77, Artykułów: 1147V warsztaty drugiej edycji ogólnopolskiego projektu kulinarnego odbyły się 25 października w Zespole Szkół Ekonomiczno-Gastronomicznych w Cieszynie.
basia216
| Mistrz Kuchni | Przepisów: 153, Artykułów: 16Boczek w plastrach - jak smażyć, żeby się nie zwinął?