

Mleko sojowe
Próbujemy zastąpić mleko krowie mlekiem sojowym.Czy warto?
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Próbujemy zastąpić mleko krowie mlekiem sojowym.Czy warto?
Masło, margaryna czy olej - na czym najlepiej smażyć?
Co zrobić, by drewniana deska do krojenia była trwała i nie przechodziła zapachami produktów które na niej kroimy?
Co zrobić aby były zwarte nie rozpadały się i były smaczne?
Jak najlepiej przechowywać suszone produkty aby miały smak i aromat oraz aby uchronić je przed wilgocią i robakami? Przeczytajcie!
Najwięksi miłośnicy herbaty zjadą się 27 października do Warszawy, bo właśnie w ostatni październikowy weekend odbędzie się tu Festiwal Herbaty.
Dzisiaj w cyklu Bloger Tygodnia możecie przeczytać wywiad z evitą0007, czyli Ewą Szymczak - autorką bloga "Kulinarne Szaleństwa Evity".
Kochani, przypominamy o naszych dyniowych konkursach, które zostaną zakończone za 7 dni. Biorąc udział w konkursach masz szanse zdobyć cenne nagrody. Zobacz konkursy.
Kilka przydatnych sposobów na zagęszczenie sosów.
Przedstawiam kilka sposobów suszenia - od tych stosowanych dawniej aż do tych zupełnie nowoczesnych - owoców, warzyw oraz grzybów i zieleniny.