

10 kulinarnych zastosowań ciastek Oreo
Oreo to ciastka bardzo proste - to przecież tylko dwa czekoladowe herbatniki i śmietankowe nadzienie. Zazwyczaj najprostsze rozwiązania smakują jednak najlepiej. A do tego jak inspirują!
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Oreo to ciastka bardzo proste - to przecież tylko dwa czekoladowe herbatniki i śmietankowe nadzienie. Zazwyczaj najprostsze rozwiązania smakują jednak najlepiej. A do tego jak inspirują!
Czy wiesz w jakim państwie podczas Wigilii spożywa się christopsomo? Czy mówi Ci coś nazwa turrón? A może zgadniesz do jakiego kraju pojechać, żeby w czasie kolacji wigilijnej skosztować ośmiornicy? Jeśli na chociaż jedno z tych pytań odpowiedziałeś „nie” koniecznie przeczytaj nasz krótki przewodnik po świątecznych potrawach z całego świata.
Makówki przygotowujemy z bułek, mleka, maku, miodu i bakalii. Można powiedzieć, że są one uproszczoną wersją makowca.
Kajmak możemy przygotować z mleka i cukru lub zagotowanego w puszce mleka skondensowanego. Wystarczy włożyć ją do wody i gotować przez 2 godziny.
Choć Boże Narodzenie najsilniej kojarzy się ze śniegiem, to nie każdy lubi ten zimowy klimat. Zmarzluchy nie muszą się już męczyć – wystarczy, że na święta wyjadą w ciepłe kraje. Gdzie można się wybrać, aby spędzić Wigilię pod palmami?
Karpia możemy upiec w całości lub w formie filetów, czy dzwonków. Cały pieczony będzie zdecydowanie dłużej niż pokrojony na kawałki.
Kokos to idealny dodatek zarówno do dań na słodko, jak i wytrawnych. Przygotujemy z niego zupy, gęste sosy do makaronów, ciasta czy inne desery.
Informacja o ciąży Ani Lewandowskiej wywołała prawdziwą burzę. Żonie piłkarza składały gratulacje takie gwiazdy Sara Boruc, Marina Łuczenko i sam prezydent Andrzej Duda. Choć to już połowa drugiego trymestru, podpowiadamy, jak powinna odżywiać się przyszła mama!
Nie ma jednego, „słusznego” sposobu spędzania Świąt Bożego Narodzenia. Nie dla wszystkich święta oznaczają tradycyjną kolację wigilijną poprzedzoną wielogodzinnym sprzątaniem i gotowaniem. Czy myśleliście kiedyś, aby zamienić nurkowanie w wannie z karpiem na nurkowanie w oceanie, by zamiast lepić pierogi jeść egzotyczne owoce i wygrzewać się w słońcu? Okres świąteczno-noworoczny to dobry czas na krótki, regenerujący urlop. Przedstawiamy Wam propozycje ciepłych miejsc, w których możecie go spędzić.
Uważasz, że ćwiczenia są nudne i męczące? Brakuje Ci motywacji do działania lub nie wiesz jak nakłonić bliskich do ruchu? W takim wypadku sięgnij po jedną z gier „SuperForma” autorstwa Marioli Bojarskiej-Ferenc!