

Jak zrobić uszka?
Do przygotowania ciasta na uszka wystarczy mąka, woda, olej i szczypta soli. Nadziewamy je farszem z suszonych grzybów lub kapusty kiszonej i grzybów, formujemy kształt przypominający ucho.
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Do przygotowania ciasta na uszka wystarczy mąka, woda, olej i szczypta soli. Nadziewamy je farszem z suszonych grzybów lub kapusty kiszonej i grzybów, formujemy kształt przypominający ucho.
Do przygotowania piernika potrzebujemy mąki, jajek, miodu, sody oczyszczonej, powideł, masła, mleka i przypraw korzennych. Jest to proste w przygotowaniu ciasto o wspaniałym smaku i aromacie.
Magdalena Kostyszyn, założycielka fanepagu „Ch**wa pani domu”, bawi i uczy wszystkie Polki, że warto mieć dystans do samej siebie i pozwolić sobie czasem na mniejsze lub większe wpadki. Nie jesteśmy idealne, także w święta, a spalone pierniczki to naprawdę nie koniec świata!
Śledzie na słodko przygotujemy z dodatkiem przecieru pomidorowego, rodzynek, cebuli, cukru oraz przypraw.
Czy wiesz jakiego jedzenia unikać, jeśli nie chcesz mieć problemów z pamięcią i koncentracją? Poznaj listę kilku produktów, które źle wpływają na nasz umysł.
Jeśli kochasz słodycze, ale starasz się ich unikać w obawie przed szkodliwym wpływem na Twoje zdrowie, mamy dla Ciebie doskonałą wiadomość. Już niedługo na rynku mogą pojawić się produkty o znacząco obniżonej zawartości cukru przy jednoczesnym zachowaniu tego samego smaku!
Sałatka z buraków może zawierać w sobie różnorodne składniki. Najważniejsze są w niej buraki- ugotowane lub upieczone, dodatkowo dodajemy też inne warzywa- ziemniaki, fasolę czy na przykład mix sałat.
Stek przygotujemy z kawałków pokrojonego mięsa lub ryby. Obsmażamy go na dość mocnym ogniu na patelni grillowej lub z niewielkim dodatkiem oleju.
Święta Bożego Narodzenia są najpiękniejszym czasem w roku - warto więc pomyśleć o swoich najbliższych i podarować im wyjątkowy prezent. Przygotowaliśmy kilka propozycji kulinarnych gadżetów. Śmiało możesz podarować je zarówno miłośnikom gotowania, jak i tym, którzy cenią sobie dobrą kuchnię.
Posiekane mięso, żółtko oraz dodatki: cebula, kapary lub marynowane grzybki. Wystarczy wymieszać te składniki, by cieszyć się pysznym tatarem.