Czym przyprawić mięso?

  • 2

Przyprawy do różnych gatunków mięs

         
ocena: 4/5 głosów: 2
Czym przyprawić mięso?
Mięso pieczone na ruszcie oto przyprawy:
  • majeranek,
  • rozmaryn,
  • tymianek,
  • oregano,
  • gałka muszkatołowa,
  • biały i czarny pieprz,
  • czosnek,
  • cebula,
  • papryka,
  • pieprz kajeński,
  • mieszanki przyprawowe -- curry, chili.
  •  
Wołowina:
  • koper,
  • czosnek,
  • kminek,
  • lubczyk,
  • liść laurowy,
  • majeranek,
  • oregano,
  • papryka czerwona,
  • pieprz czarny,
  • natka pietruszki,
  • rozmaryn,
  • jałowiec,
  • cebula,
  • mieszanki przyprawowe - chili i curry.

Wieprzowina:
  • czosnek,
  • kminek,
  • liść laurowy,
  • majeranek,
  • papryka czerwona,
  • pieprz czarny,
  • rozmaryn,
  • szałwia,
  • tymianek,
  • cebula,
  • lubczyk,
  • mieszanka curry.

Cielęcina:
  • bazylia,
  • majeranek,
  • gałka muszkatołowa,
  • papryka czerwona,
  • natka pietruszki,
  • pieprz czarny,
  • rozmaryn,
  • szałwia,
  • seler,
  • cebula,
  • kapary,
  • mieszanka curry.

Drób:
  • cząber,
  • estragon,
  • bylica pospolita,
  • nasiona kminku,
  • majeranek,
  • papryka,
  • pieprz czarny,
  • seler,
  • rozmaryn,
  • tymianek,
  • cebula,
  • mieszanka przyprawowa curry.

Dziczyzna:
  • estragon,
  • liść laurowy,
  • kapary,
  • pieprz czarny,
  • goździki,
  • ziele angielskie,
  • rozmaryn,
  • tymianek,
  • jałowiec.

Ryby:
  • bazylia,
  • cząber,
  • koper,
  • bylica pospolita,
  • trybula ogrodowa,
  • lubczyk,
  • liść laurowy,
  • papryka,
  • pieprz,
  • seler,
  • tymianek,
  • cebula.