Ziemniaki są najczęstszymi dodatkami do obiadów. Są lekkostrawne, a zawarte w nich związki są łatwo przyswajalne. Praktycznie nie zawierają tłuszczu i dostarczają organizmowi mało kalorii.
Warto je jeść ponieważ zawierają potas, który obniża ciśnienie krwi oraz magnez, który jest budulcem zębów i kości.
Jedzenie ziemniaków poprawia przemianę materii, łagodzi stany zmęczenia, a także stres. Ziemniaki zawierają również po trochu wapnia, żelaza i fosforu. Dostarczają nam niemal wszystkich witamin, a najwięcej witaminy C.
Warto je jeść ponieważ zawierają potas, który obniża ciśnienie krwi oraz magnez, który jest budulcem zębów i kości.
Jedzenie ziemniaków poprawia przemianę materii, łagodzi stany zmęczenia, a także stres. Ziemniaki zawierają również po trochu wapnia, żelaza i fosforu. Dostarczają nam niemal wszystkich witamin, a najwięcej witaminy C.