Czasami zdarzy się tak, że chcąc ugotować jajo na miękko za krótko trzymaliśmy je w gotującej wodzie i przy obieraniu ma postać płynną. Oto mój sposób, aby takie jajo dogotować razem z innymi w garnku i aby nie wypłynęło ze skorupki.
Potrzebne jest - źle ugotowane jajo i woreczek śniadaniowy.
Do woreczka włóż jajo, zawiąż supełek ( jeśli za dużo mamy woreczka, to obcinamy nadmiar nożyczkami). Włóż teraz jajo do gotującej się wody i ugotuj na pożądaną konsystencję!
Potrzebne jest - źle ugotowane jajo i woreczek śniadaniowy.
Do woreczka włóż jajo, zawiąż supełek ( jeśli za dużo mamy woreczka, to obcinamy nadmiar nożyczkami). Włóż teraz jajo do gotującej się wody i ugotuj na pożądaną konsystencję!
krzysztofjakubobreb
kasperki2
Cieszę się, że przydatną informację zamieściłam. Również pozdrawiam z rodzinką :)