**Pamiętaj że przed pieczeniem mięsa i warzyw ruszt grilla dobrze natłuść.Dzięki temu łatwiej go wyczyścić.
**Jeśli odpowiednio wcześniej nie zamarynujesz mięsa możesz posłużyć się tzw.suchą marynatą.Rozsyp na talerzu mieszankę przypraw do grilla,obtocz w niej kawałki mięsa i odstaw na 30 min.
**Glazurowanie poprawia smak potrawy grillowanej.Smaruj nią danie 2-3 min.przed końcem pieczenia-wtedy cukier się nie zwęgli.
**Patyczki do szaszłyków przed użyciem namocz w wodzie,dzięki temu nie spalą się podczas grillowania.
**Warzywa z rusztu będą smaczniejsze jeśli na żar rzucisz kilka gałązek ziół.
**Jeśli odpowiednio wcześniej nie zamarynujesz mięsa możesz posłużyć się tzw.suchą marynatą.Rozsyp na talerzu mieszankę przypraw do grilla,obtocz w niej kawałki mięsa i odstaw na 30 min.
**Glazurowanie poprawia smak potrawy grillowanej.Smaruj nią danie 2-3 min.przed końcem pieczenia-wtedy cukier się nie zwęgli.
**Patyczki do szaszłyków przed użyciem namocz w wodzie,dzięki temu nie spalą się podczas grillowania.
**Warzywa z rusztu będą smaczniejsze jeśli na żar rzucisz kilka gałązek ziół.