Idealna biała

Królowa wielkanocnego stołu

         
ocena: 4/5 głosów: 3
Idealna biała
Idealna biała kiełbasa to oczywiście taka, którą sobie sami zrobimy. Wiedzą o tym wszyscy, którzy choć raz jedli kiełbasę swojską. Niestety nie każdy może sobie pozwolić na taki rarytas, jednak możemy ją idealnie przyrządzić. Należy pamiętać, że biała kiełbasa nie lubi wrzątku.. Oprócz tego,że we wrzącej wodzie pęka to jeszcze dodatkowo traci na smaku gdyż robi się sucha i wiórowata. Wodę należy zagotować, odstawić na jakieś 2-3 minuty i dopiero włożyć kiełbasę. Podgrzewać ja w tej wodzie ok. 30 minut. Ważne aby woda się nie zagotowała, można ją przykryć przykrywką. Po zdjęciu z ognia można jeszcze chwilę trzymać kiełbasę w wodzie i dopiero taką podawać na stół.