Do krojenia ciast i tortów używamy ostrych i cienkich noży. Szczególną trudność stanowi krojenie ciast i tortów wykończonych polewą czekoladową. Do wysokiego naczynia np. dzbanka wlewamy wrzącą wodę i wkładamy 2 noże którymi będziemy kroić. Chwilę czekamy aż ostrza się nagrzeją.
Wyjmujemy jeden z noży i wycieramy ostrze ręcznikiem papierowym do sucha i kroimy ciasto lub tort, po każdym przecięciu wycieramy nóż z kremu. Gdy nóż ostygnie - wkładamy go do wrzątku i bierzemy drugi nóż postępując tak samo.
Dzięki temu szybko, sprawnie i profesjonalnie pokroimy ciasto lub tort.
Wyjmujemy jeden z noży i wycieramy ostrze ręcznikiem papierowym do sucha i kroimy ciasto lub tort, po każdym przecięciu wycieramy nóż z kremu. Gdy nóż ostygnie - wkładamy go do wrzątku i bierzemy drugi nóż postępując tak samo.
Dzięki temu szybko, sprawnie i profesjonalnie pokroimy ciasto lub tort.