W czasie podgrzewania gołąbków postaraj się, by nie przypalić liści kapusty. Danie gotuj na małym ogniu i mieszaj co kilka minut.
Jak podgrzać gołąbki w piekarniku
Gołąbki podgrzane w piekarniku są soczyste i chrupiące.
Gołąbki możesz szybko odgrzać na patelni. Wystarczy, że danie umieścisz na ciepłym naczyniu i dodasz odrobinę sosu, wody, masła lub oleju. Całość smaż na małym ogniu przez 10 minut, co chwila mieszając.
Gołąbki podgrzane w mikrofali
Jeśli masz mikrofalówkę, bardzo szybko odgrzejesz gołąbki. Danie włóż do głębokiego talerza i polej sosem pomidorowym wymieszanym z wodą. Następnie ustaw mikrofalówkę na temperaturę 180 stopni Celsjusza, włóż gołąbki, przykryj je i podgrzewaj przez 2 minuty.
Sposób na odgrzanie zamrożonych gołąbków
Zamrożone gołąbki najlepiej odgrzać w rondlu. Potrawę włóż do naczynia i gotuj na małym ogniu pod przykryciem, mieszając co kilka minut. Gołąbki podgrzewaj, aż staną się miękkie i ciepłe.
Jak podgrzać gołąbki w piekarniku
Gołąbki podgrzane w piekarniku są soczyste i chrupiące.
- Ustaw piekarnik na temperaturę 150 stopni Celsjusza i pozostaw na 10 minut do rozgrzania.
- Gołąbki przełóż do naczynia żaroodpornego z przykrywką.
- Do dania dodaj sos pomidorowy, wodę oraz odrobinę oliwy (opcjonalnie).
- Gołąbki podgrzewaj przez 15-20 minut, by były ciepłe, ale nie przypalone.
- Potrawę podawaj z gotowanymi ziemniakami, ryżem lub pieczywem.
Gołąbki możesz szybko odgrzać na patelni. Wystarczy, że danie umieścisz na ciepłym naczyniu i dodasz odrobinę sosu, wody, masła lub oleju. Całość smaż na małym ogniu przez 10 minut, co chwila mieszając.
Gołąbki podgrzane w mikrofali
Jeśli masz mikrofalówkę, bardzo szybko odgrzejesz gołąbki. Danie włóż do głębokiego talerza i polej sosem pomidorowym wymieszanym z wodą. Następnie ustaw mikrofalówkę na temperaturę 180 stopni Celsjusza, włóż gołąbki, przykryj je i podgrzewaj przez 2 minuty.
Sposób na odgrzanie zamrożonych gołąbków
Zamrożone gołąbki najlepiej odgrzać w rondlu. Potrawę włóż do naczynia i gotuj na małym ogniu pod przykryciem, mieszając co kilka minut. Gołąbki podgrzewaj, aż staną się miękkie i ciepłe.