Przygotowanie suszu powinno odbywać się w następujących etapach:
1. Dokładnie oczyszczamy warzywa,
2. Cebulę obieramy z łusek, odcinamy piętkę i szczypior,
3. Pora obiermy z zewnętrzynych łusek,
4. Przygotowane warzywa kroimy na cienkie plasterki,
5. Plasterki układamy na siatce,
6. Suszymy około dwóch godzin najpierw w temperaturze 30 stopni,a następnie podwyższamy temperaturę do 45 stopni.
Susz stanowi doskonały dodatek do zup, sosów i potraw mięsnych.
1. Dokładnie oczyszczamy warzywa,
2. Cebulę obieramy z łusek, odcinamy piętkę i szczypior,
3. Pora obiermy z zewnętrzynych łusek,
4. Przygotowane warzywa kroimy na cienkie plasterki,
5. Plasterki układamy na siatce,
6. Suszymy około dwóch godzin najpierw w temperaturze 30 stopni,a następnie podwyższamy temperaturę do 45 stopni.
Susz stanowi doskonały dodatek do zup, sosów i potraw mięsnych.