60 przepisów od Joanny i Janka
Trzeba przyznać, że ta para autorów tworzy wyjątkowo zgrany duet w kuchni - Janek Paszkowski dzieli się przepisami na śniadania, kanapki i obiady, Joasia przekonuje, że sportowcy nie zawsze trzymają się rygorystycznych diet.
Wśród bogatego zbioru przepisów nie zabrakło prostych propozycji, takich jak koktajle, omlety czy owsianka, co z pewnością ucieszy fanów szybkiego gotowania. Znajdziemy tu także kilka przepisów na ciasta, bogatą listę pomysłów na obiad, także ten w wersji wege.
Jeśli chcesz dowiedzieć się, jak zrobić naturalny izotonik, tutaj znajdziesz gotową recepturę.
Smakuj życie z Joanną
"Jedz, śmiej się i walcz" to coś więcej niż książka kulinarna. Wstępem do przepisów są treści motywacyjne, w których Joasia dzieli się z czytelnikami swoimi przemyśleniami.Choć jest kilkukrotną mistrzynią świata, także ona spotkała się w swoim życiu z hejtem, nie zawsze z ringu wychodziła z tarczą. To jednak nie sprawiło, że potraktowała je jako porażkę. Przeciwnie: wzmocniły ją i nauczyły doceniać codzienne sprawy.
Joasia przyznaje, że choć jest zawodowym sportowcem, bardzo lubi jeść i to nie tylko dietetyczne potrawy, z którymi sportowcy nam się kojarzą …
Jestem sportowcem, a sport i zdrowy tryb życia idą w parze. Przygotowując się do walk, jestem na specjalnej diecie, choć słowa dieta nie lubię, kojarzy mi się z wyrzeczeniami, katorgą, przymusem. Trzy miesiące przed występem przechodzę na dietę bezglutenową. Służy mi, dobrze się na niej czuję. Jem komosę ryżową, kaszę gryczaną, kaszę jaglaną (uwielbiam!), jajka, warzywa i owoce, głównie szpinak i awokado. Poza sezonem startowym często sobie folguję, jestem miłośniczką włoskiej kuchni. Pizza, pasta – należą do moich ulubionych. Słodycze? Też lubię. I przekąski.
Jeśli lubisz kuchnie roślinną, na pewno zainteresuje cię 3. część słynnej Smakoterapii.