Wielkanoc to wyjątkowy czas, obfitujący w spotkania w gronie rodziny i znajomych. Okazja do delektowania się pysznościami, w postaci jaj przygotowywanych na wszelakie sposoby, staropolskiego żurku oraz wykwintnych dań mięsnych.
Pulchne baby, słodkie mazurki, królewskie serniki - również domagają się swojego miejsca na wielkanocnym stole. Konkurencja jest spora! Każdy chce być faworytem, ulubieńcem smakoszy i bożyszczem najmłodszych. Pokaż nam, jakich wielkanocnych dań, przekąsek, ciast i deserów nie może zabraknąć w Twoim domu!
Zadanie konkursowe:
1. Przygotuj przepis na wielkanocne danie, przekąskę, ciasto lub deser, którego nie może zabraknąć na wielkanocnym stole w Twoim domu.
2. Przepis wraz ze zdjęciem dodaj za pośrednictwem formularza, wybierając z listy: Konkurs - Wielka moc przepisów!
Nagrody:
Zdobywca I miejsca otrzyma sokowirówkę BOSCH MES25A0.
Zdobywca II miejsca otrzyma maszynkę do mielenia Zelmer ZMM1005S.
Konkurs trwa od 4 kwietnia do 30 kwietnia 2017 roku.
Laureatów najpóźniej ogłosimy do 10 maja 2017 roku.
Pulchne baby, słodkie mazurki, królewskie serniki - również domagają się swojego miejsca na wielkanocnym stole. Konkurencja jest spora! Każdy chce być faworytem, ulubieńcem smakoszy i bożyszczem najmłodszych. Pokaż nam, jakich wielkanocnych dań, przekąsek, ciast i deserów nie może zabraknąć w Twoim domu!
Zadanie konkursowe:
1. Przygotuj przepis na wielkanocne danie, przekąskę, ciasto lub deser, którego nie może zabraknąć na wielkanocnym stole w Twoim domu.
2. Przepis wraz ze zdjęciem dodaj za pośrednictwem formularza, wybierając z listy: Konkurs - Wielka moc przepisów!
Nagrody:
Spośród nadesłanych propozycji wybierzemy 3 laureatów.
Zdobywca I miejsca otrzyma sokowirówkę BOSCH MES25A0.
Zdobywca II miejsca otrzyma maszynkę do mielenia Zelmer ZMM1005S.
Zdobywca III miejsca otrzyma dzbanek Dafi Omega unimax mi, kubek porcelanowy Hermes White 450 ml oraz silikonowy zaparzacz do herbaty w kształcie truskawki.
Konkurs trwa od 4 kwietnia do 30 kwietnia 2017 roku.
Laureatów najpóźniej ogłosimy do 10 maja 2017 roku.
aaaishaaa
edytaha
Hmm.... tylko szukam w przepisie choćby wzmianki o płatkach drożdżowych i jakoś nie mogę jej znaleźć. Chyba autorka pomyliła je z musztardą?
aaaishaaa napisał(a):
Netka
Tez szukałam, i nie znalazłam....
aaaishaaa
zewa
No czegoś tu nie rozumiem, sama piszesz wyżej o płatkach drożdżowych cyt. " W takim razie proponuje ja wyprobowac przed pisaniem no czarna sol I platki drozdzowe powoduja ze smakuje naprawde Jak majonez a nie zwykla pasta. Zreszta przegrana zawsze boli. Owszem bylo Sporo dobrych prac ale to nie znaczy ze moje byly gorsze. Choc liczylam z raczej Co innego ma szanse. " No to w końcu dałaś te płatki czy nie. I drugie pytanie po co do majonezu płatki drożdżowe ??? I nie piszę tego dlatego, że mi przykro bo nie wygrałam albo że przegrana boli. Po prostu chcę teraz uzyskać odpowiedź na Twoje wypowiedzi.
aaaishaaa
Ale można zamiast musztardy ktora na lekko zaostrza dodać też platki. Czego jesZcze nie rozjmiesz zewa napisał(a):
zewa
Czego ??? Już spieszę z odpowiedzią. Nie rozumiem Twojej pisowni. Czy tak trudno napisać po polsku ???
superbaba4
aaaishaaa napisał(a):
aaaishaaa
Wybacz za pisownię pisałam z telefonu. Widać musi Ci się bardzo nudzić skoro masz czas mieć o wszystko pretensje...
aaaishaaa
superbaba4
Nie bardzo rozumiem dlaczego do mnie akurat pijesz ?? Wypowiedziałam się pod tą publikacją o konkursie ten jeden raz na temat soli i to tylko dlatego, że mam ten produkt i go używam. Nie obraziłam Ciebie niczym , więc mam prawo oczekiwać, że dyskusja będzie bez wycieczek personalnych w moją stronę. Mam czarną sól z Cypru, którą przywiozłam z Włoch - sale nero di cipro. Używam jej do dań warzywnych i owoców morza. Nie zmienia smaku potraw poza tym , że jest słona jak to sól i zmienia kolor potraw. Może być wykorzystana dzięki temu do dekoracji.
aaaishaaa napisał(a):
zewa
Nie nudzi mi się bo i chyba do mnie ta uwaga jest skierowana. Mam dużo zajęć ale też mam czas dla siebie i z niego korzystam miedzy innymi tutaj. Co do słownika to proponuję ustawić jak należy bo potem bzdury wychodzą i strasznie się to czyta. A co do soli to też mam czarną sól ( Czarna Sol z Cypru ) i zdecydowanie ma smak soli a nie jajek. Sól to sól nie ma smaku jajek czy czegoś innego.
aaaishaaa
zewa napisał(a):