Nie ma nic złego w solidnym dodatku cebuli do sałatki – jest chrupiąca, ma intensywny smak. Jednak smak jest czasem na tyle intensywny, że dominuje smak potrawy – żeby nie wspominać o zapachu z ust jedzących parę godzin po spożyciu.
Nie trzeba jednak odkładać cebuli na bok talerza, jest bowiem na to rada – wystarczy namoczyć cebulę w lodowatej wodzie przez około kwadrans (lub trochę krócej). Smak cebuli stanie się trochę łagodniejszy.
Po prostu – posiekaj cebulę, wrzuć do wody z zimną wodą, zamieszaj parę razy w ciągu tych 10 – 15 minut po czym odsącz i łagodniejsza cebula gotowa. Jest to znany sposób na cebulę, używany także przez niektóre restauracje!
Nie trzeba jednak odkładać cebuli na bok talerza, jest bowiem na to rada – wystarczy namoczyć cebulę w lodowatej wodzie przez około kwadrans (lub trochę krócej). Smak cebuli stanie się trochę łagodniejszy.
Po prostu – posiekaj cebulę, wrzuć do wody z zimną wodą, zamieszaj parę razy w ciągu tych 10 – 15 minut po czym odsącz i łagodniejsza cebula gotowa. Jest to znany sposób na cebulę, używany także przez niektóre restauracje!