MĄKA PSZENNA: Jest najlepsza na lane kluski, naleśniki, makaron, pierogi. Robimy z niej zasmażki i ciasta.
MĄKA RAZOWA: To zdrowsza odmiana mąki pszennej. Można jej używać jak mąkę pszenną.
MĄKA ŻYTNIA: Używana jest do kiszenia żuru. Można z niej także zrobić zacierki. Połączona z pszenną jest dobra do wypiekania pierników.
MĄKA ZIEMNIACZANA: Najczęściej wykorzystywana jest do gotowania budyniów i kisieli. Nadaje się świetnie do zagęszczania sosów oraz kremów, a w połączeniu z pszenną - do delikatnych wypieków.
MĄKA RYŻOWA: Pozbawiona jest glutenu, więc bardzo przydaje się w diecie bezglutenowej. Można jej używać podobnie jak mąki pszennej.
MĄKA KUKURYDZIANA: Ma takie samo zastosowanie jak mąka ziemniaczana. W połączeniu z pszenną jest świetna do lekkich ciast.
MĄKA RAZOWA: To zdrowsza odmiana mąki pszennej. Można jej używać jak mąkę pszenną.
MĄKA ŻYTNIA: Używana jest do kiszenia żuru. Można z niej także zrobić zacierki. Połączona z pszenną jest dobra do wypiekania pierników.
MĄKA ZIEMNIACZANA: Najczęściej wykorzystywana jest do gotowania budyniów i kisieli. Nadaje się świetnie do zagęszczania sosów oraz kremów, a w połączeniu z pszenną - do delikatnych wypieków.
MĄKA RYŻOWA: Pozbawiona jest glutenu, więc bardzo przydaje się w diecie bezglutenowej. Można jej używać podobnie jak mąki pszennej.
MĄKA KUKURYDZIANA: Ma takie samo zastosowanie jak mąka ziemniaczana. W połączeniu z pszenną jest świetna do lekkich ciast.