Celem Mistrzostw Polski w Podawaniu Baraniny jest wyłonienie kucharzy, którzy najlepiej przygotowali i podali dania z baraniny i jagnięciny. W dniu konkursu zostaną zaprezentowane potrawy z tych mięs. Organizatorzy Mistrzostw w ten sposób chcą zintegrować jak najwięcej osób, by razem promować polską baraninę i jagnięcinę.
Kucharze, którzy zgłosili się do konkursu, wezmą w nim udział w dwuosobowych zespołach. Zwycięzcy otrzymają nominację do Kulinarnego Pucharu Polski 2011.Organizatorem Mistrzostw jest Rada Zbójnicka Gromady Górali na Śląsku Cieszyńskim z siedzibą w Ustroniu wraz z Beskidzkim Klubem Kulinarnym i Euro-Toques Polska.
Kucharze, którzy zgłosili się do konkursu, wezmą w nim udział w dwuosobowych zespołach. Zwycięzcy otrzymają nominację do Kulinarnego Pucharu Polski 2011.Organizatorem Mistrzostw jest Rada Zbójnicka Gromady Górali na Śląsku Cieszyńskim z siedzibą w Ustroniu wraz z Beskidzkim Klubem Kulinarnym i Euro-Toques Polska.