Mrożenie jabłek nie jest zbyt popularne, to teraz właściwie cały rok mamy do nich dostęp, jest to jednak możliwe. Jednak do mrożenia jabłka nalezy włąsciwie przygotować.
Przed mrożeniem jabłka należy obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić, najlepiej w ćwiartki. Nstępnie opłukać i osuszyć, np na ręczniku papierowym.
Tak przygotowane owoce wkładamy do woreczków, najlepiej, w takiej ilość abyśmy wyciągali i zużywali od razu cały woreczek. Zamrożone jabłka można przechowywać do 12 miesięcy.
Przed mrożeniem jabłka należy obrać, usunąć gniazda nasienne i pokroić, najlepiej w ćwiartki. Nstępnie opłukać i osuszyć, np na ręczniku papierowym.
Tak przygotowane owoce wkładamy do woreczków, najlepiej, w takiej ilość abyśmy wyciągali i zużywali od razu cały woreczek. Zamrożone jabłka można przechowywać do 12 miesięcy.