
- Ugotowane pierogi muszą przede wszystkim najpierw ostygnąć.
- Polewamy (lub smarujemy pędzlem kuchennym) olejem pierogi zarówno z jednej, jak i z drugiej strony.
- Rozkładamy ściereczkę, na niej woreczek foliowy i układamy na tym pierogi obok siebie. (Nie jeden na drugim!)
- Przykrywamy drugą częścią ściereczki nasze pierogi.
- Wkładamy je do zamrażalnika.
- Po zamrożeniu wyjmujemy pierogi.
- Teraz swobodnie można je przełożyć do pojemnika na żywność, już się nie posklejają i będą zajmowały niewiele miejsca w naszym zamrażalniku.
- Pamiętajmy! Pierogi mrożone (gotowane ponownie) wymagają nieco dłuższego gotowania. Od momentu wypłynięcia gotujemy je ok. 6 minut.
- Polewamy (lub smarujemy pędzlem kuchennym) olejem pierogi zarówno z jednej, jak i z drugiej strony.
- Rozkładamy ściereczkę, na niej woreczek foliowy i układamy na tym pierogi obok siebie. (Nie jeden na drugim!)
- Przykrywamy drugą częścią ściereczki nasze pierogi.
- Wkładamy je do zamrażalnika.
- Po zamrożeniu wyjmujemy pierogi.
- Teraz swobodnie można je przełożyć do pojemnika na żywność, już się nie posklejają i będą zajmowały niewiele miejsca w naszym zamrażalniku.
- Pamiętajmy! Pierogi mrożone (gotowane ponownie) wymagają nieco dłuższego gotowania. Od momentu wypłynięcia gotujemy je ok. 6 minut.
zbysiowa