Pączki - czym nadziewać

  • 1

Porady na doskonałe nadzienia do pączków.

         
ocena: 4/5 głosów: 2
Pączki - czym nadziewać
OWOCOWE NADZIENIE: Dżemy, konfitury, powidła - wszystkie owocowe przetwory świetnie się nadają. Musza być gęste. Jeśli masa jest zbyt rzadka, można ją odparować - trzeba ją przełożyć do garnka z grubym dnem i gotować na małym ogniu. Mieszać bez przerwy i uważać, by się nie przypaliła. Nadziewać surowe pączki masą o temperaturze pokojowej. KREMOWE NADZIENIE: Najlepszą podstawa kremu jest bita śmietana wymieszana pół na pół z włoskim serkiem mascarpone. Do tego dodajemy to co lubimy najbardziej - rozpuszczoną czekoladę, dżem, esencję waniliową. Kremowym nadzieniem szprycujemy gotowe ostudzone pączki. BUDYNIOWE NADZIENIE: Przygotowujemy budyń, dodajemy mniej mleka niż w przepisie, mocno schładzamy i umieszczamy w pączku za pomocą szprycy. CZEKOLADOWE NADZIENIE: Nadziewamy usmażone pączki kremem czekoladowym gotowym lub zrobionym samodzielnie. Jak zrobić krem? Podgrzewamy w rondelku szklanę gęstej śmietany i dodajemy pokruszoną tabliczke czekolady. Gdy czekolada się rozpuści, zdejmujemy rondelek z ognia. Przestudzoną masę ubijamy mikserem, aż stanie sie gęsta. Nadziewamy nią gotowe pączki.