Aby uzyskać pożądany efekt panierki należy danie np. mięso najpierw przyprawić, a następnie obtoczyć je w mące pszennej a w przypadku ryb w mące ziemniaczanej. Potem należy zamoczyć mięso w jajku rozmąconym z dodatkiem mleka lub jogurtu naturalnego - wtedy panierka nabierze delikatności. Na końcu w bułce tartej.
Czynności te powtarza się, aby uzyskać jakby podwójną warstwę panierki. Wtedy panierka ta będzie chrupiąca, delikatna i nie odklei się już od naszej potrawy. Jeżeli lubisz poczuć ostrość przypraw możesz również dodać je do rozmąconego jajka i to sprawi, że nie tylko mięso ale też panierka będzie przyprawiona. Powodzenia!
Czynności te powtarza się, aby uzyskać jakby podwójną warstwę panierki. Wtedy panierka ta będzie chrupiąca, delikatna i nie odklei się już od naszej potrawy. Jeżeli lubisz poczuć ostrość przypraw możesz również dodać je do rozmąconego jajka i to sprawi, że nie tylko mięso ale też panierka będzie przyprawiona. Powodzenia!