Panierki z ziół i przypraw możemy wykorzystać do kotletów z wieprzowiny i wołowiny. Nie zaszkodzi też dodać szczypty ziół do białego mięsa lub ryby.
KMINEK ma specyficzny smak, który nie wszystkim smakuje, więc nie należy dodawać go za dużo. Dosypujemy kilka ziarenek do bułki tartej i dokładnie mieszamy.
ZIOŁA PROWANSALSKIE: świeże posiekane (bazylia, tymianek i oregano) lub suszoną mieszankę mieszamy z bułką tartą.
PAPRYKA MIELONA najlepiej posypać nią mięso przed panierowaniem w bułce. Można użyć ostrej lub łagodnej papryki lub wymieszać obie.
KMINEK ma specyficzny smak, który nie wszystkim smakuje, więc nie należy dodawać go za dużo. Dosypujemy kilka ziarenek do bułki tartej i dokładnie mieszamy.
ZIOŁA PROWANSALSKIE: świeże posiekane (bazylia, tymianek i oregano) lub suszoną mieszankę mieszamy z bułką tartą.
PAPRYKA MIELONA najlepiej posypać nią mięso przed panierowaniem w bułce. Można użyć ostrej lub łagodnej papryki lub wymieszać obie.