

Ziołowe herbatki - czy warto je pić?
Najczęściej pijemy herbatę czarną lub zieloną. Czy wiesz, że równie smaczne i zdrowe są też te ziołowe?
Jeśli przytrafi Ci się kulinarna wpadka, nie załamuj się. W naszym dziale Porady na pewno znajdziesz rozwiązanie, które ułatwi Ci życie w kuchni i twoją kulinarną pracę. Znajdziesz tu praktyczne, proste i przydatne w kuchni porady, kulinarne pomysły oraz wskazówki na temat pieczenia, gotowania, smażenia a także urządzania przyjęć. Zakładka porady kulinarne to kuchenna skarbnica wiedzy dla każdego.
Nasze Porady pomogą Ci w gotowaniu, pieczeniu, utrzymywaniu czystości, przygotowaniu świąt, przyjęć. To tu dowiesz się m.in. jak pozbyć się zapachu ryby z domu po jej usmażeniu, jak posprzątać dom na błysk nie tylko od święta, jak zamrozić ciasto, które zostało po rodzinnej imprezie.
W zakładce Przyjęcia znajdziesz porady kulinarne dotyczące organizacji przyjęć – zapraszania gości, ustalania menu, wznoszenia toastów oraz podziękowań.
Chcesz wiedzieć co w kulinarnym świecie piszczy? W zakładce Wiadomości w dziale Porady znajdziesz najświeższe wiadomości związane z kulinariami. Dowiesz się jakie kulinarne święta czekają nas w najbliższym czasie, jakie kulinarne gadżety przydadzą się w kuchni oraz w jakich kulinarnych wydarzeniach możesz wziąć udział.
Słodycze, napoje, mrożonki, makarony, mąki - w zakładce Produkty, dowiesz się jaki kulinarne nowości znajdziesz na sklepowych półkach. Poradzimy Ci co warto kupić i spróbować!
Porady Gotujmy.pl polecają się dla każdego - od kuchcika po szefa kuchni!
Najczęściej pijemy herbatę czarną lub zieloną. Czy wiesz, że równie smaczne i zdrowe są też te ziołowe?
Ogólnopolski projekt edukacyjny „Dzień z Podravką” to warsztaty kulinarne i konkurs adresowane do uczniów oraz nauczycieli szkół gastronomicznych.
W sprzedaży są już blendery ręczne z poczwórnym ostrzem - marka Bosch oferuje 3 typy blenderów z nową końcówką mixxo quattro.
"Jakubiak w sezonie" to nowy program kulinarny Kuchnia TV
Jamie Oliver w najnowszym programie KuchniaTV, w 30 minut przygotowuje kompletne posiłki. Dzieli się z widzem dobrą organizacją, przepisami oraz kilkoma kulinarnymi sztuczkami.
Już w maju, a dokładnie w dniach 26 i 27 w Warszawie odbędzie się 6. edycja Organic Marketing Forum.
W dniach 11 - 12 maja w Krakowie odbędą się Targi easyFairs FOOD-to-GO, które skierowane są głownie do specjalistów z branży małej gastronomii, cateringu i fast-food.
Już w najbliższy weekend 6 - 8 maja, w centrum handlowym Blue City w Warszawie odbędzie się Jarmark Produktów Regionalnych.
Co to jest Fusion Cuisine? Koktajl kolorów, zapachów, przypraw, przysmaków, składników z całego świata. Dosłownie „kuchnia fuzji”.
14 - 15 maja 2011 we Wrocławiu odbędzie się Kiermasz Żywności Ekologicznej i Produktów Regionalnych.