Na święta czy to Bożego Narodzenia czy Wielkiej Nocy chcemy aby nasz stół wyglądał wyjątkowo. B
ardzo prostą metodą dekoracji potraw jest wycinanie foremkami do ciasteczek.
Na święta Bożego Narodzenia zawsze u mnie w do mu jest śledź pod pierzynką (przepis w moim profilu) który zdobię wyciętymi z buraka choinkami.
Do tego przepisu potrzebuję starte buraki, więc przed starciem odkrajam kilka plasterków i wycinam z nich jakąś dekorację a reszt z wycięcia poprostu ścieram do potrawy.
Na Wielkanoc robię tak samo plus małymi foremkami wycinam jakieś dekoracje z plasterków jajek. Tylko trzeba ostrożnie bo żółtko lubi wypadać.
ardzo prostą metodą dekoracji potraw jest wycinanie foremkami do ciasteczek.
Na święta Bożego Narodzenia zawsze u mnie w do mu jest śledź pod pierzynką (przepis w moim profilu) który zdobię wyciętymi z buraka choinkami.
Do tego przepisu potrzebuję starte buraki, więc przed starciem odkrajam kilka plasterków i wycinam z nich jakąś dekorację a reszt z wycięcia poprostu ścieram do potrawy.
Na Wielkanoc robię tak samo plus małymi foremkami wycinam jakieś dekoracje z plasterków jajek. Tylko trzeba ostrożnie bo żółtko lubi wypadać.