
Jaki serek homogenizowany będzie najlepszy na pączki?
Najlepszym wyborem będzie serek homogenizowany o smaku waniliowym. Jego zaletą jest nie tylko to, że do pączków z serka nie musisz dodawać cukru, lecz także łatwość, z jaką podkreślisz smak samych pączków.
Wystarczy dodatek w postaci cukru waniliowego z prawdziwą wanilią. Małe pączki z serka homogenizowanego są puszyste w środku, szybko się je robi, smaży, a potem niezwykle szybko znikają!
Jeśli nie chcesz posiłkować się gotowym serkiem homogenizowanym zrób małe pączki serowe ze zmielonego twarogu.
Przepis na pączki z serka homogenizowanego
Składniki:
- 400 g waniliowego serka homogenizowanego
- 4 jajka
- 300 g mąki
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
Wykonanie:
Mąkę przesiej, dodaj sól i proszek do pieczenia, wymieszaj. W oddzielnej misce zmiksuj jajka z serkiem homogenizowanym, połącz z suchymi składnikami.
W dużym garnku rozgrzej olej (do temperatury 170 - 180 stopni), porcje ciasta wykładaj nabierając je na łyżkę i smaż na złoty kolor. Pączki same obracają się podczas smażenia. Po usmażeniu osącz je z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.
Zobacz więcej sprawdzonych przepisów na pączki.