Pączki z serka homogenizowanego, którym nie można się oprzeć!

Przepis na pączki z serka homogenizowanego jest prosty: wystarczy wymieszać ze sobą mąkę, jaja, serek homogenizowany i proszek do pieczenia. Nie musisz dodawać cukru, bo serek jest wystarczająco słodki. Ten przepis jest naprawdę banalny, zobacz!

         
ocena: 5/5 głosów: 1
Pączki z serka homogenizowanego, którym nie można się oprzeć!
fot. Adobe stock

Jaki serek homogenizowany będzie najlepszy na pączki?


Najlepszym wyborem będzie serek homogenizowany o smaku waniliowym. Jego zaletą jest nie tylko to, że do pączków z serka nie musisz dodawać cukru, lecz także łatwość, z jaką podkreślisz smak samych pączków.

Wystarczy dodatek w postaci cukru waniliowego z prawdziwą wanilią. Małe pączki z serka homogenizowanego są puszyste w środku, szybko się je robi, smaży, a potem niezwykle szybko znikają!

Jeśli nie chcesz posiłkować się gotowym serkiem homogenizowanym zrób małe pączki serowe ze zmielonego twarogu.

Przepis na pączki z serka homogenizowanego


Składniki:
  • 400 g waniliowego serka homogenizowanego
  • 4 jajka
  • 300 g mąki
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • szczypta soli
Dodatkowo przygotuj olej do smażenia i cukier puder lub cukier drobny do wypieków do posypania.

Wykonanie:
Mąkę przesiej, dodaj sól i proszek do pieczenia, wymieszaj. W oddzielnej misce zmiksuj jajka z serkiem homogenizowanym, połącz z suchymi składnikami. 

W dużym garnku rozgrzej olej (do temperatury 170 - 180 stopni), porcje ciasta wykładaj nabierając je na łyżkę i smaż na złoty kolor. Pączki same obracają się podczas smażenia. Po usmażeniu osącz je z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.

Zobacz więcej sprawdzonych przepisów na pączki.