Ciasto drożdżowe z jagodami stanowi lekki, delikatny, pożywny i niskokaloryczny deser. Do przyrządzenia wypieku można wykorzystać owoce świeże albo mrożone. Na początku należy zagnieść ciasto drożdżowe i odstawić je na dwie godziny do wyrośnięcia. Następnie placek przekłada się do formy do pieczenia. Na wierzch wysypuje się jagody i kruszonkę. Całość piecze się przez blisko 40 minut. Ciasto drożdżowe z jagodami warto obsypać cukrem pudrem.

Polecane przepisy do kategorii Ciasto drożdżowe z jagodami

Znaleźliśmy 73 przepisów w kategorii Ciasto drożdżowe z jagodami

Jagodzianki babeczki

Jagodzianki babeczki

Mniam1 Mniam1
2

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Jagodzianki na oleju

Jagodzianki na oleju

alaaa alaaa
3

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: