Ciasto tiramisu to wykwintna włoska kompozycja czekolady, kremu z serka mascarpone, biszkoptów, kawy i likieru amaretto. Deser ma wyborny smak i delikatną, rozpływającą się w ustach konsystencję. Klasycznie biszkopty do tiramisu nasączone są gorzką kawą, dzięki czemu pysznie kontrastują ze słodyczą śmietanowej masy. Krem tiramisu można przygotować także bez serka mascarpone, zastępując go serkiem waniliowym lub śmietanką kremówką. Latem ciasto tiramisu najlepiej podawać z owocami, np. malinami, a zimną oprószone prawdziwym kakao lub startą gorzką czekoladą. Włoskie tiramisu wyśmienicie smakuje mocno schłodzone i podane w towarzystwie kawy espresso.

Polecane przepisy do kategorii Tiramisu

Znaleźliśmy 329 przepisów w kategorii Tiramisu

Tiramisu inaczej

Tiramisu inaczej

edytaha edytaha

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Tiramisu jogurtowe

Tiramisu jogurtowe

bernika bernika

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Tiramisu kawowe

Tiramisu kawowe

blagro1 blagro1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Tiramisu na bimbrze

Tiramisu na bimbrze

pacpaw pacpaw
1

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę:

Tiramisu śliwkowe

Tiramisu śliwkowe

kasiunia kasiunia

Dodaj do ulubionych


Wybierz listę: