Polska kuchnia słynie z działu dotyczącego postnych dań. Ich bazą są ryby oraz warzywa. Mieszanki tych składników nie muszą być nudne, ani trudne.
Przykładem na tego typu potrawy są krokiety z kapustą i grzybami, które mogą gościć na naszym stole nie tylko od święta.
Krokiety to połączenie naleśnika z farszem, którego skład dyktują nasze ulubione smaki oraz dostępność produktów sezonowych. Akurat w okresie jesienno-zimowym idealnym wyborem będą grzyby oraz kapusta kiszona. Nie tylko dostarczą naszemu organizmowi cennych witamin i minerałów, ale także zachwycą nasz umysł i ciało subtelnym bukietem aromatów oraz niebagatelnym smakiem.
Pyszne nadzienie można przygotować także z pieczarek i sera lub łososia w połączeniu ze szpinakiem. Chrupiąca panierka, soczysty farsz i cienki naleśnik to tylko niektóre z licznych zalet krokietów w tym wydaniu. Możemy serwować je samodzielnie lub wzbogacić nimi smak barszczu czerwonego.
Alternatywą dla postnych krokietów mogą być także wegetariańskie pierogi lub uszka z grzybami. Możliwości jest bez liku. Na którą opcje Wy się zdecydujecie?
Zdjęcie: Fotolia
Krokiety to połączenie naleśnika z farszem, którego skład dyktują nasze ulubione smaki oraz dostępność produktów sezonowych. Akurat w okresie jesienno-zimowym idealnym wyborem będą grzyby oraz kapusta kiszona. Nie tylko dostarczą naszemu organizmowi cennych witamin i minerałów, ale także zachwycą nasz umysł i ciało subtelnym bukietem aromatów oraz niebagatelnym smakiem.
Pyszne nadzienie można przygotować także z pieczarek i sera lub łososia w połączeniu ze szpinakiem. Chrupiąca panierka, soczysty farsz i cienki naleśnik to tylko niektóre z licznych zalet krokietów w tym wydaniu. Możemy serwować je samodzielnie lub wzbogacić nimi smak barszczu czerwonego.
Alternatywą dla postnych krokietów mogą być także wegetariańskie pierogi lub uszka z grzybami. Możliwości jest bez liku. Na którą opcje Wy się zdecydujecie?
Zdjęcie: Fotolia