Przyprawy - do jakich mięs stosować

Doskonałe porady na temat przypraw i do jakich mięs je stosować.

         
ocena: 5/5 głosów: 2
Przyprawy - do jakich mięs  stosować
DO BARANINY: estragon, majeranek, papryka czerwona, pieprz czarny, ziele angielskie, koper, cząber, czosnek, kminek, szałwia, cebula, natka pietruszki, trybuła ogrodowa, mieszanki przyprawowe - chili i curry. DO CIELĘCINY: bazylia, majeranek, gałka muszkatałowa, papryka czerwona, natka pietruszki, pieprz czarny, rozmaryn, szałwia, seler, cebula, kapary, mieszanka curry. DO WIEPRZOWINY: czosnek, kminek, liść laurowy, majeranek, papryka czerwona, pieprz czarny, rozmaryn, szałwia, tymianek, cebula, lubczyk, mieszanka curry. DO MIĘSA PIECZONEGO NA RUSZCIE: majeranek, rozmaryn, tymianek, lebiodka, gałka muszkatałowa, biały i czarny pieprz, czosnek, cebula, papryka, mieszanki przyprawowe curry, chili i barbeque DO RYB: bazylia, cząber, koper, trybuła ogrodowa, lubczyk, liść laurowy, papryka, pieprz, seler, tymianek, cebula. DO DROBIU: cząber, estragon, nasiona kminku, majeranek, papryka, pieprz czarny, seler, rozmaryn, tymianek, cebula i mieszanka curry DO DZICZYZNY: estragon, liść laurowy, kapary, pieprz czarny, goździki, ziele angielskie, rozmaryn, tymianek, jałowiec, borówka brusznica