Przysmaki na Wielkanoc

Kulinarne tradycje wielkanocne nakazują, aby wielkanocny stół był kolorowy, wesoły i obficie zastawiony.

         
ocena: 3/5 głosów: 5
Przysmaki na Wielkanoc
fot. Fotolia
Królem wielkanocnego stołu jest oczywiście jajko, ale nie można zapominać o żurku, mięsach, sałatkach, wędlinach i innych pysznościach.

Wypieki na Wielkanoc

Bardzo ważnym elementem wielkanocnego menu są wypieki. Niektórzy cały rok czekają na Wielkanoc, aby zjeść mazurka – tradycyjne wielkanocne ciasto. Prawdziwy mazurek musi być płaski, bardzo słodki i nadziany wszystkimi możliwymi bakaliami, jakie tylko przychodzą do głowy. „Świdnicki” zestaw bakalii i dodatków do pieczenia z pewnością przyda się w te święta. Żaden wypiek nie obędzie się bez wiórków kokosowych i rodzynek lub cukru waniliowego. Do sporządzenia ciasta konieczny będzie cukier waniliowy, proszek do pieczenia lub soda oczyszczona. Wielkanocne wypieki z pomocą dodatków do ciast podbiją serca domowników i wielkanocnych gości.

Kawa na Wielkanoc

Aby podkreślić smak świątecznych słodkości podaj je w towarzystwie kawy O’ccaffe. Mielona kawa O’Ccaffe Royal Espresso to oryginalna, włoska kawa 100% arabica, najwyższej jakości o silnym aromacie i głębokim smaku. Zapakowana jest w elegancką puszkę, dzięki której smak i aromat kawy pozostają niezmiennie intensywne przez bardzo długi czas. Doskonała do ekspresów i parzenia tradycyjnego. O’Ccaffe Royal Espresso swoim głębokim aromatem wypełni wielkanocny, świąteczny dom i idealnie podkreśli smak bakaliowego wielkanocnego mazurka i innych świątecznych ciast.

Czy wiesz już czego potrzebuje wielkanocny mazurek? Oczywiście bakalii i dodatków do pieczenia oraz aromatycznej włoskiej kawy O’Ccaffe Royal Espresso…do towarzystwa:)