Mały biszkopt czy duży - przepis jest ten sam: ubijamy pianę z białek ze szczyptą soli. Dodajemy o jedną łyżkę więcej cukru niż użytych jaj (jeśli ubijamy 4 białka z jaj dodajemy 5 łyżek cukru)
Do ubitej piany dodajemy żółtka. Na koniec tyle samo mąki pszennej co cukru i proszek do pieczenia (1 łyżeczka na 4 łyżki mąki), 2 łyżki oleju, 2 łyżki wody i delikatnie mieszamy łyżką.
Pamietaj! Aby biszkopt był puszysty musisz przesiać mąkę i dodawać ją stopniowo małymi porcjami,wsypując z boku naczynia.
Do ubitej piany dodajemy żółtka. Na koniec tyle samo mąki pszennej co cukru i proszek do pieczenia (1 łyżeczka na 4 łyżki mąki), 2 łyżki oleju, 2 łyżki wody i delikatnie mieszamy łyżką.
Pamietaj! Aby biszkopt był puszysty musisz przesiać mąkę i dodawać ją stopniowo małymi porcjami,wsypując z boku naczynia.