Gusta wedle szpinaku są podzielone, jedni mogą się nim zajadać, inni nienawidzą jego smaku... Otóż dla tych drugich mam kilka podpowiedzi jak się przekonać do szpinaku,. bop to naprawdę dobra roślinka ;) Otóż, jeśli nie mamy pod ręką świeżego szpinaku (świetny jako składnik sałatek, polecam!) to się zadowalamy mrożonym. Po rozmrożeniu wygląda on jak zielona papka odrzucająca na sam widok... ale...- na przykład dodajcie odrobinę bazylii, oregano i pokrojonej w drobną kostkę cebulki...- czosnek to też świetny pomysł jako dodatek do szpinaku, wyostrza smak i nadaje wspaniałego aromatu...- W czasie przygotowywania możemy dodać jedno (dwa, zależy od gustu) jajko, wtedy szpinak nie będzie papkowaty...- szpinak również świetnie nadaje się do wszelkiego rodzaju farszów, na przykład zmieszajmy szpinak z grzybami, kapustą, dodajmy odrobinę soli i pieprzu, na koniec dodajemy rozmarynu (lub wedle uznania, tymianku). Można też dodać sera zółtego ,wtedy farsz będzie jeszcze lepszy Mam nadzieję, że moje małe porady się Wam przydadzą ;)
Gość