Rabarbarowy smak dzieciństwa
Wielu z nas w dzieciństwie z niecierpliwością wyczekiwało na czas, kiedy pojawi się w końcu na babcinych grządkach rabarbar, którego grube, różowe łodygi można będzie jeść na surowo maczane w cukrze. Nawet, jeśli dzisiaj już nie oczekujemy na jego przyjście z takim entuzjazmem to pozostaje on rośliną, która potrafi nadać dodatkowy, lekko cierpki smak wielu potrawom. Nie tylko tradycyjne kompoty, galaretki i kisiele. Rabarbar jest także znakomitym dodatkiem do ciast, a niektórzy dodają go nawet do jajecznicy.
Zdrowy i niskokaloryczny przysmak
Rabarbar zawiera wiele witamin i składników mineralnych takich jak żelazo, magnez, wapń, sód, witamina C i B. Dlatego powinien być składnikiem każdej wiosennej diety. Dobra wiadomość dla wszystkich dbających o linię - jest przy tym bardzo mało kaloryczny - 100 gram rabarbaru zawiera jedynie około 17 kalorii.
Wielu z nas w dzieciństwie z niecierpliwością wyczekiwało na czas, kiedy pojawi się w końcu na babcinych grządkach rabarbar, którego grube, różowe łodygi można będzie jeść na surowo maczane w cukrze. Nawet, jeśli dzisiaj już nie oczekujemy na jego przyjście z takim entuzjazmem to pozostaje on rośliną, która potrafi nadać dodatkowy, lekko cierpki smak wielu potrawom. Nie tylko tradycyjne kompoty, galaretki i kisiele. Rabarbar jest także znakomitym dodatkiem do ciast, a niektórzy dodają go nawet do jajecznicy.
Zdrowy i niskokaloryczny przysmak
Rabarbar zawiera wiele witamin i składników mineralnych takich jak żelazo, magnez, wapń, sód, witamina C i B. Dlatego powinien być składnikiem każdej wiosennej diety. Dobra wiadomość dla wszystkich dbających o linię - jest przy tym bardzo mało kaloryczny - 100 gram rabarbaru zawiera jedynie około 17 kalorii.