Strona główna Spody do ciast bez pieczenia

Spody do ciast bez pieczenia

Ciasta « poprzedni | następny »
kasiunia - Porady kulinarne: Spody do ciast bez pieczenia

Arcymistrz Kuchni
Artykuły: 197
zdjęcia: 1 z 1
Spody do ciast bez pieczenia
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Szybko i łatwo możesz przygotować desery bez pieczenia.


Biszkoptowy 1 opakowanie (ok. 25 dag) biszkoptów rozłóż miejsce przy miejscu na dnie tortownicy. Skrop wystudzonym słabym naparem kawy lub likieru Herbatnikowy Posiekaj herbatniki kokosowe lub zwykłe. Powinno być ok. 2 szkl. Polej je ½ szkl roztopionego masła, dodaj 1 łyżeczkę skórki z cytryny. Wymieszaj. Wyłóż na dno tortownicy. Waflowy Posmaruj okrągły wafel z obu stron masłem lub kremem (nie rozmoczy się szybko). Ułóż w formie. Na wierzch pokrusz 2 wafle. Posyp łyżką prażonego sezamu. Czekoladowy Rozpuść z kąpieli wodnej tabliczkę białej i ciemnej czekolady. Pokrusz lekko 1 szkl płatków kukurydzianych. Wymieszaj z czekoladą i wyłóż na spód tortownicy.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Spody do ciast bez pieczenia  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Wiosenne przebudzenie Konkurs - Wiosenne przebudzenie

    Przygotuj dowolną wiosenną potrawę, ciasto lub deser, która Twoim zdaniem zasługuje na miano królowej wiosny. Wygraj atrakcyjne nagrody. Nagrodą główna jest telefon: Nokia Lumia 530 Dual SIM!

 

Dziś moderatorami są

zbysiowa
zbysiowa

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 
 Którą z tych sałatek lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane