Strona główna Spody do ciast bez pieczenia

Spody do ciast bez pieczenia

Ciasta « poprzedni | następny »
kasiunia - Porady kulinarne: Spody do ciast bez pieczenia

Arcymistrz Kuchni
Artykuły: 197
zdjęcia: 1 z 1
Spody do ciast bez pieczenia
oceń:  
ocena: 0
głosów: 0

Szybko i łatwo możesz przygotować desery bez pieczenia.


Biszkoptowy 1 opakowanie (ok. 25 dag) biszkoptów rozłóż miejsce przy miejscu na dnie tortownicy. Skrop wystudzonym słabym naparem kawy lub likieru Herbatnikowy Posiekaj herbatniki kokosowe lub zwykłe. Powinno być ok. 2 szkl. Polej je ½ szkl roztopionego masła, dodaj 1 łyżeczkę skórki z cytryny. Wymieszaj. Wyłóż na dno tortownicy. Waflowy Posmaruj okrągły wafel z obu stron masłem lub kremem (nie rozmoczy się szybko). Ułóż w formie. Na wierzch pokrusz 2 wafle. Posyp łyżką prażonego sezamu. Czekoladowy Rozpuść z kąpieli wodnej tabliczkę białej i ciemnej czekolady. Pokrusz lekko 1 szkl płatków kukurydzianych. Wymieszaj z czekoladą i wyłóż na spód tortownicy.

Dodaj:
Śledzik Wykop
Komentarze do Spody do ciast bez pieczenia  
Brak komentarzy. Dodaj pierwszy komentarz!

Redakcja Gotuje

Konkursy Kulinarne

  • Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex Konkurs - Podróż kulinarna z Hortex

    Zapraszamy do udziału w konkursie Hortex! Przygotuj potrawę inspirowaną kuchnią polską (mazowiecką, kaszubską, wielkopolską lub śląską). Do wygrania jest robot Kitchen Aid w wybranym przez Ciebie kolorze oraz 5 nagród dodatkowych - nóż uniwersalny 20cm Fiskars Functional Form.

 

Dziś moderatorami są

misia5
misia5

Platynowy Ekspert

 

Akademia Smaku Bosch

Sonda

Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 
 Jaki dodatek do dania głównego lubisz najbardziej?

 

Ostatnio komentowane