Spody do ciast bez pieczenia

Szybko i łatwo możesz przygotować desery bez pieczenia.

         
ocena: 0/5 głosów: 0
Spody do ciast bez pieczenia
Biszkoptowy 1 opakowanie (ok. 25 dag) biszkoptów rozłóż miejsce przy miejscu na dnie tortownicy. Skrop wystudzonym słabym naparem kawy lub likieru Herbatnikowy Posiekaj herbatniki kokosowe lub zwykłe. Powinno być ok. 2 szkl. Polej je ½ szkl roztopionego masła, dodaj 1 łyżeczkę skórki z cytryny. Wymieszaj. Wyłóż na dno tortownicy. Waflowy Posmaruj okrągły wafel z obu stron masłem lub kremem (nie rozmoczy się szybko). Ułóż w formie. Na wierzch pokrusz 2 wafle. Posyp łyżką prażonego sezamu. Czekoladowy Rozpuść z kąpieli wodnej tabliczkę białej i ciemnej czekolady. Pokrusz lekko 1 szkl płatków kukurydzianych. Wymieszaj z czekoladą i wyłóż na spód tortownicy.