Niestety czasem zdarza sie przypalić ciasto. Kiedy ciasto jest czarne od spodu można zetrzeć spaleniznę za pomocą tarki.
Jesli natomiast ciasto przypali się od spodu - warto po zeskrobaniu czarnej warstwy polać je polewą , dodatkowo przyprószyć wiórkami kokosowymi czy orzechami lub dowolną posypka dekoracyjną.
Aby w przyszłości ustrzec się przed przypaleniem ciasta, można w trakcie pieczenie przykryć je papierem do wypieków lub folią aluminiową.
Ważne jest, aby nie zrobić tego zbyt wcześnie - musimy odczekać, aż ciasto wyrośnie na odpowiednią wysokość (tak, aby mu tego wzrostu nie uniemożliwić), a dopiero potem przykryć.
Kiedy mamy piekarnik gazowy często zdarza się, że ciasto przypala się od spodu - poniewaz gazowy silnie grzeje na dole. Warto podnieść blachę nieco wyżej.
Jesli natomiast ciasto przypali się od spodu - warto po zeskrobaniu czarnej warstwy polać je polewą , dodatkowo przyprószyć wiórkami kokosowymi czy orzechami lub dowolną posypka dekoracyjną.
Aby w przyszłości ustrzec się przed przypaleniem ciasta, można w trakcie pieczenie przykryć je papierem do wypieków lub folią aluminiową.
Ważne jest, aby nie zrobić tego zbyt wcześnie - musimy odczekać, aż ciasto wyrośnie na odpowiednią wysokość (tak, aby mu tego wzrostu nie uniemożliwić), a dopiero potem przykryć.
Kiedy mamy piekarnik gazowy często zdarza się, że ciasto przypala się od spodu - poniewaz gazowy silnie grzeje na dole. Warto podnieść blachę nieco wyżej.