Papryczki chili
Nie taka ostra papryczka jak ją malują:)
Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.
Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.
Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.
Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.
Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.
Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.
Nie taka ostra papryczka jak ją malują:)
Mam swój sposób aby biszkopt był idealny.
Łatwo czyścimy mikrofalówkę.
Ach te plamy na lodówce ze stali.
Nie chcesz być śpiący albo chcesz zasnąć bez problemu? Zapoznaj się z zestawieniem ilości kofeiny w różnych napojach.
Czasami męczymy się aby poszatkować kapustę.
Najlepsze ziemniaki do gotowania.
Jak smażyć i nie uszkodzić patelni?
Potrawa kolorowa i w różnych smakach.
Kupowanie przechowywanie fasolki szparagowej.