Program Szklanka Mleka
Każde dziecko uczęszczające do przedszkola, szkoły podstawowej, gimnazjum lub szkoły ponadgimnazjalnej, ma możliwość codziennego spożycia do 0,25 litra mleka
Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.
Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.
Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.
Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.
Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.
Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.
Każde dziecko uczęszczające do przedszkola, szkoły podstawowej, gimnazjum lub szkoły ponadgimnazjalnej, ma możliwość codziennego spożycia do 0,25 litra mleka
Błonnik jest dla organizmu źródłem oczyszczenia. Poprawia perystaltykę jelit, związuje toksyny wewnątrz tworzonej przez siebie papki i ułatwia ich wydalenie.
Pamiętajmy o tym, aby w codziennym menu naszych dzieci, jedną z głównych pozycji była woda.
Trudno mówić o jednej kuchni hiszpańskiej, skoro sami Hiszpanie mówią o swoim kraju w liczbie mnogiej.
Uważa się, że co trzeci dorosły Polak ma nadciśnienie tętnicze. Leczenie znacznej większości chorych z nadciśnieniem tętniczym obejmuje zalecenia dietetyczne.
Solimy wszystko: od drobnych przekąsek po główne dania. Lubimy przyprawiać, bo tak zostaliśmy wychowani i takie posiłki dostajemy w restauracjach i barach.
Wizja rozkoszowania się poranną, aromatyczną kawą czy też wspólnego biesiadowania przy suto zastawionym stole w ogrodzie zimowym jeszcze nigdy nie była bardziej realna.
Mleko zawiera niezbędne dla organizmu składniki, a spożywając je zaopatrujemy nasz organizm w białko, które jest podstawowym budulcem komórek i tkanek.
Dzisiejsze kobiety marzą o smukłej sylwetce, jędrnym ciele oraz napiętej, gładkiej skórze. Czy w osiągnięciu wymarzonego wyglądu może pomóc… mleko?
Ocet winny biały i czerwony.