Zbiór pożytecznych porad kulinarnych na temat gotowania, pieczenia i smażenia. Poznaj właściwości warzyw, owoców, odkryj przepisy na pyszne potrawy i słodkie desery.
 
Kulinarne ABC poradzi m.in. jak wybrać owoce do przetworów, wyjaśni tajemnicę włoskiego Tiramisu, poleci przepisy na dania z sezonowymi owocami i warzywami.

Lubisz pierogi, ale martwisz się, że ciasto nie wychodzi Ci takie, jakie powinno być? Skorzystaj z naszych porad i przygotuj pyszne ciasto na pierogi do których latem dodasz owoce, a zimą kapustę, grzyby, mięso.

Topinambur, karczoch, jarmuż, wężymord – jeśli te nazwy nic Ci nie mówią, nie martw się. Kulinarne ABC zapozna Cię ze wszystkim nowościami w świecie kulinariów.

Kulinarne ABC ułatwi Twoja codzienną pracę w kuchni i będzie Twoim kompendium wiedzy o kulinariach.

Dowiesz się co zrobić z pozostałością wina po kolacji, jak sprawdzić świeżość proszku do pieczenia, jak rozbudować mięśnie dzięki diecie oraz jak to się dzieje, że potrafimy rozpoznać smaki.

Kulinarne ABC dostarczy Ci kulinarnych informacji od A do Z.


Letni piknik
admin admin | Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844
Kulinarne ABC

Letni piknik

Wiosna to czas zabaw i pikników. Nie zapomnijmy zapakować do piknikowego kosza różnego rodzaju wiktuałów.

Marchewka na opaleniznę
  • 9
admin admin | Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844
Kulinarne ABC

Marchewka na opaleniznę

W czasie letnich miesięcy na co dzień towarzyszy nam słońce – sprzymierzeniec w podkreślaniu piękna naszej skóry.

Jedzmy ryby
admin admin | Złoty Ekspert | Przepisów: 680, Artykułów: 1844
Kulinarne ABC

Jedzmy ryby

Aby uchronić się od chorób cywilizacyjnych, dietetycy zalecają jadanie w tygodniu 2-3 posiłków z ryb.